Συμβουλές για όμορφα νύχια.

Μακριά, καλά περιποιημένα νύχια θεωρούνται σέξι σε πολλές κουλτούρες. Όμως, αν τα μακριά νύχια είναι ένα μέρος της ομορφιάς σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι δυσκολίες στο πληκτρολόγιο μπορεί να μην είναι το μόνο πρόβλημα.

Έρευνες δείχνουν ότι τα μακριά νύχια μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης των λοιμώξεων. Αυτό αποτελεί πολύ σοβαρό πρόβλημα,
ειδικά εάν δουλεύετε σε νοσοκομείο ή σε περίπτωση που η εργασία σας συμπεριλαμβάνει ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα λόγο ασθένειας, γηρατείας ή κάποιας άλλης αιτίας.


Η διατήρηση υγιών φυσικών νυχιών δεν είναι τόσο περίπλοκο όπως πολλοί μπορούν να πιστεύουν. Όπως και με τα μαλλιά, τα νύχια είναι συνήθως πιο υγιεινά στη φυσική τους κατάσταση, και απαιτούν μόνο λίγο βερνίκι για την προστασία τους, καθώς και την τακτική εφαρμογή μιας κρέμας χεριών για ενυδάτωση. Επίσης θα βρείτε χρήσιμες τις παρακάτω συμβουλές.

  • Κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο, πλένεται καλά τα χέρια σας, στεγνώστε τα με μια πετσέτα και απλώστε μια ενυδατική κρέμα χεριών. Στη συνέχεια, απλώστε και μια μικρή ποσότητα βαζελίνης, ειδικά στο δέρμα γύρω από τα νύχια σας.
  • Κάθε φορά που κάνετε κάποιο είδους δουλειάς του σπιτιού, είτε πρόκειται για το πλύσιμο των πιάτων ή τον καθαρισμό τουαλέτας, φροντίστε να φοράτε γάντια . Αυτό θα αποτρέψει περιττές αποτριβές και θα σώσει τα νύχια σας από τα σκληρά προϊόντα καθαρισμού.

  • Πιείτε άφθονο νερό και φρέσκο χυμό φρούτων . Θα βοηθήσει να κρατήσει το σώμα σας, καθώς και τα νύχια σας, καλά ενυδατωμένα.

  • Ο χυμός από καρότα είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φωσφόρο και συμμετέχει στην ενίσχυση των νυχιών σας. Έτσι, προσπαθήστε να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό καρότο.

  • Μην κόβετε τα νύχια σας αμέσως μετά το ντους ή μόλις έχετε πλύνει τα χέρια σας, γιατί τότε τα νύχια τείνουν να σπάσουν εύκολα.
  • Μείνετε μακριά από τα τεχνητά νύχια όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός από το να καταστρέψουν το φυσικό νύχι με τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στίς κόλλες, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μυκητιάσεις νυχιών.
  • Εάν πάσχετε από το πρόβλημα hangnails, δηλαδή παρατηρήτε παρωνυχίδα γύρω απο τα νύχια σας, συνιστάται να φάτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, βιταμίνη C και φολικό οξύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου