Τα Βότανα & η Σωστή Χρήση τους

Η χρήση των βοτάνων έχει πάρει στις μέρες μας επίσημη θέση στη θεραπευτική και όλος ο κόσμος ξανάρχισε να εφαρμόζει τα γιατροσόφια που έκαναν τα παλαιότερα χρόνια, ακολουθώντας τον ''υγιεινό τρόπο ζωής''.

Οι συνδιασμένες μελέτες που έκαναν τα τελαιυτέα χρόνια πολλοί επιστήμονες από διάφορες χώρες...

απέδειξαν ότι οι πολύτιμες ουσίες  που βρίσκονται στα βότανα, έχουν εξαιρετικά αποτέλεσματα στην πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών, γιατί ο οργανισμός τα αφομοιώνει καλύτερα.


Πρέπει όμως να ξέρουμε μερικά βασικά πράγματα για την σωστή χρήση για καλύτερο αποτέλεσμα:

  • Μην πίνετε πάρα πολλά ροφήματα. Φτάνουν 2-3 φλυτζάνια την ημέρα.

Επειδή οι ιδιότητες των βοτάνων είναι εξαιρετικά πολύπλοκες, μην μπλέκεστε με όλα όσα διαβάζετε στα διάφορα έντυπα. Μεταξύ 12 φυτών, ένα μόνο μπορεί να βρείτε που θα σας ταιριάζει καλύτερα. Γι' αυτό δοκιμάστε-τα όλα και βρείτε αυτό που σας δίνει καλύτερο αποτέλεσμα.

  • Μην ανακατεύετε πάρα πολλά φυτά μαζί. Το μόνο αποτέλεσμα τους θα είναι να σας κουράσουν. Χρησιμοποιείτε ένα μόνο κάθε φορά ή το πολύ 2-3 άνακατεμένα.

Για να βρείτε ποιά βότανα θα σας βοηθήσουν στο πρόβλημα σας, θα πρέπει να κάνετε πολλές δοκιμές και αλλαγές όπως ακρυβώς στις συνταγές μαγειρικής.

Αν π.χ. έχετε αϋπνία και η αιτία είναι μια κακή πέψη, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα βότανο χωνευτικό ανακατεμένο με ένα βότανο καταπρϋντικό. Υπάρχουν όμως πόλλα χωνευτικά όπως υπάρχουν και πολλά καταπρϋντικά. Εσείς πρέπει να δοκιμάσετε και να βρείτε ποιό σας βοηθάει καλύτερα, γιατί το ίδιο βότανο μπορεί να έχει διαφορετική επίδραση σε διαφορετικά άτομα.

  • Μην τρώτε ή πίνετε τα φύτα και τα βότανα με το ζόρι, κάνοντας γκριμάτσς. Θα σας είναι άχρηστα. Γι' αυτό μην ανακατεύετε πολλά μαζί. Αρκεστείτε σ' ένα μόνο που η γεύση του είναι καθαρή-αυτούσια.

Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου