Έξυπνες Συμβουλές για Επίμονες Λεκέδες στα Ρούχα σας

Λεκές από Καφέ

Περάστε το σημείο του καφέ με γλυκερίνη και έπειτα πλύντε τη μπλούζα με ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι. Σε περίπτωση που η μπλούζα σας είναι λευκή, περάστε το λεκέ με διάλυμα ίσης ποσότητας ξιδιού και οινοπνεύματος και η μπλούζα σας θα είναι όπως και πρώτα.

Λεκές από σκουριά

Τοποθετήστε στο λεκέ μία φέτα λεμόνι (χωρίς τη φλούδα) από πάνω βάλτε ένα λευκό πανάκι και στη συνέχεια σιδερώστε με καυτό σίδερο. Εάν ο λεκές επιμένει, ακολουθήστε την ίδια  διαδικασία.

Λεκέδες από γρασίδι

Περιχύστε τα με μπλε οινόπνευμα και στη συνέχεια πλύντε τα. Είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουν ξανά καθαρά.

Λεκες από μελάνι- Αν το μελάνι είναι από στυλό διαρκείας, τρύψτε το σημείο του λεκέ με κρύο γάλα ή με το εσωτερικό μιας φλούδας από μπανάνα και μετά πλύντε το ρούχο στο χέρι με απορρυπαντικό.

- Εάν το μελάνι είναι μελάνι πένας και το ρούχο σας λευκή, μουλιάστε το σε χλώρινη και μετά πλύντε το καλά με νερό και λεμόνι.

- Εάν το ρούχο σας είναι χρωματιστή, αφηστέ το να μουλιάσει πολλές ώρες σε χλιαρό γάλα και μετά πλύντε το με νερό και λεμόνι.

- Σε περίπτωση, τέλος που το ρούχο σας είανι από συνθετικό ύφασμα, δοκιμάστε να τρίψετε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα.

Λεκές από  σάλτσα μακαρονάδας

 Αφήστε το ρούχο σας  να μουλιάσει για μία περίπου ώρα σε ζεστό νερό και γλυκερίνη και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Λεκές από γράσο

Βάλτε στο σημείο του λεκέ λίγο ταλκ και αφήστε το για πέντε λεπτά . Μέτα βουρτσίστε το λεκέ, ώστε να φύγει το τάλκ και πλύντε το ρούχο σας σε υψηλή θερμοκρασία. 

Σε περίπτωση που το ρούχο σας είναι λευκό και βαμβακερό, χρησιμοποιήστε βενζίνη καθαρισμού για να τρίψετε το λεκέ με ένα πανάκι βουτιγμένο σε νέφτη κι έπειτα πλύντε το ρούχο με υγρό απορρυπαντικό.

Λεκές από κραγιόν

Μην το τρίψετε, τα απλωθεί και δεν θα φύγει με τίποτα. Τρίψτε το σημείο του λεκέ με γαλάκτωμα προσώπου ή λευκό οινόπνευμα και έπειτα πλύντε ολόκληρο το ρούχο με το απορρυπαντικό που συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε και σε περίπτωση που χρειαστεί ρίξτε λίγες σταγόνες αμμωνίας στο νερό.

Λεκές από ρετσίνι

Υπαρχεί λύση. Τρίψτε το με καθαρό οινόπνευμα και μετά πλύντε το κανονικά με απορρυπαντικό.

Λεκές από ελαιόλαδο

Τρίψτε το σημείο του λεκέ με λευκή βενζίνη  και στη συνέχεια ραντίστε το με ταλκ. Έπειτα, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βουρτσίστε δυνατά το ρούχο. Εάν ο λεκές δε βγεί, δοκιμάστε να τον τρίψετε με λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Λεκές από βερνίκι νυχιών

Βουρτσίστε ελαφρά με ασετόν και έπειτα πλύντε το ρούχο με απορρυπαντικό. Ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Λεκές από κάρβουνο

Πάρτε το περισσότερο υλικό στυπόχαρτο και βουρτσίστε ελαφρά με ένα διάλυμα από 30% καθαρό οινόπνευμα και 70% νερό και στη συνέχεια πλύντε με απορρυπαντικό. Ικανοποιητικά αποτελέσματα μπορεί να δώσει ο καθαρός χυμός λεμονιού.

Λεκές από άρωμα

Ταμπονάρετε αμέσως το λεκέ με ένα υγρό σφουγγαράκι και στη συνέχεια τρίψτε με γλυκερίνη. Έπειτα, ξεβγάλτε με άφθονο νερό και πλύντε το ρούχο σας.

Λεκές από   κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα

Χρησιμοποιήστε αμμωνία διαλυμένη κατά 10% και αν είναι αναγκαία πλύντε με απορρυπαντικό.

Λεκές από μούχλα

Βουτήξτε το σημείο του λεκέ σε καυτό γάλα, μετά ξεπλύντε το καλά και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Λεκές από σοκολάτα

- Εάν το ρούχο σας είναι μάλλινη, μεταξωτή ή λινή, ο λεκές τις σοκολάτας μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια νερού και αμμωνίας.

- Εάν το ρούχο σας αποτελείται από συνθετικό δοκιμάστε να τρίψετε το λεκέ με χύμο λεμονιού. 


Λεκές από σκουριά

Μπορείτε να διώξετε τη σκουριά, αρκεί να τρίψετε τα σημεία των ρούχων που λερώθηκαν με χυμό φρέσκιας ντομάτας, κι έπειτα να τα ξεπλύνετε καλά. Μπορείτε, επίσης αντί χυμό ντομάτας, να χρησιμοποιήσετε ζεστό χυμό λεμονιού, αρκεί όμως να ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Λεκές από μπίραΑπλώστε στο λεκέ λίγη γλυκερίνη, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια σιδερώστε το ύφασμα από την ανάποδη.

Λεκές από αίμα

Εάν το ρούχο σας είναι λευκό, ένας καλός τρόπος για να εξαφανίσετε το λεκέ είναι να αφήσετε το ρούχο σε κρύο νερό και να την τρίψετε με νερό και οξυζενέ. Έπειτα, αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για λίγο σε νερό με χλωρίνη και πλύντε κανονικά στο χέρι ή στο πλυντήριο.


Λεκές από ιδρώτας


Προκειμένου να αποφύγετε την παραμονή του λεκέ στην μπλούζα σας, φτιάξτε ένα διάλυμα με ίση ποσότητα οινοπνεύματος και αμμωνίας, ταμπονάρετε μ'αυτό  το σημείο του λεκέ και έπειτα ξεπλύντε το με άφθονο νερό. 


Στην περίπτωση που η μπλούζα σας είναι μάλλινη, η μόνη λύση για να εξουδετερώσετε το λεκέ, είναι η χρησιμοποίηση αλατισμένου νερού.

Λεκές από το σιδέρωμαΈαν στην προσπάθειά σας να σιδερώσετε τη μπλούζα σας το σίδερο άφησε λεκέ, τρίψτε τη μπλούζα με ένα πανάκι ποτισμένο με λευκό ξίδι, έπειτα τρίψτε τη με υγροσάπουνο και τέλος ξεβγάλτε με άφθονο νερό.


Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Ποιο είναι το τέλειο χειμερινό άρωμα για σένα;

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

Βάλτε μπρος τον εγκέφαλό σας…

8 μυστικά για δροσερή αναπνοή

Νικήστε την επιθυμία για τσιγάρο με 10 τρόπους

Τα 10 σημάδια μιας προβληματικής σχέσης

Υδατάνθρακες που «καίνε» το λίπος

5 τροφές που αγαπούν το σώμα σας

Οι θερμίδες των ποτών

  




   







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου