Πρακτικές Συμβουλές για τη Συντήρηση των Επίπλων σας

Λεκάστηκε η υφασμάτινη καρέκλα σας από θαλασσινό νερό;

 Ο λεκές μπορεί να αφαιρεθεί αν χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί βουτιγμένο σε νερό και ξίδι και ξεβγάλετε με άλλο πανί μουσκεμένο σε καθαρό νερό.







Για καθαρά υφασμάτινα αμπαζούρ

 Τρίψτε τα με μια πολύ μαλακή βούρτσα βουτηγμένη σε κρύα σαπουνάδα. Ξεβγάλτε τα με τον ίδιο τρόπο και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ζεστό χώρο χωρίς υγρασία.

Θέλετε να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας;

Μπορείτε να το επιτύχετε χρησιμοποιώντας ένα πανάκι, το οποίο θα έχετε ραντίσει με 2/3 του ποτηριού ελεαιόλαδο και με 1/3 λεμόνι. Για την επίτευξη του ίδιου σκοπού, μπορείτε επίσης να τρίψετε τα έπιπλά σας με ένα πανάκι ποτισμένο με κρύο τσάι.

Λεκιάστηκε η ταπετσαρία του καθιστικού σας;

Μην  πανικοβάλλεστε. Μπορείτε να διορθώσετε το αποτέλεσμα ρίχνοντας πανώ υγρό για τα τζάμια ή βενζίνη καθαρισμού.

Το φιλτζάνι του καυτού καφέ σας άφησε αποτύπωμα στο τραπέζι;

Για να μη μείνει λεκές, πρέπει να ενεργήσετε άμεσα. Φτιάξτε μια πάστα από ίση ποσότητα οδοντόκρεμας και μαγειρικής σόδας και απλώστε τη πάνω στο σημάδι. Τρίψτε με ένα μαλακό , νοπώ πανί για να φύγουν τα υπολείμματα και περάστε το σημείο με λούστρο σε σπρέι για έπιπλα.

Κουτσένει το ξύλινο τραπέζι ή η ξύλινη καρέκλα σας;

Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, βάλτε σε λαδόχαρτο μικρή ποσότητα από στόκο ειδικό για ξύλα και ακουμπήστε τον στο κοντό πόδι. Αφήστε τον για αρκετή ώρα να στεγνώσει και στη συνέχεια αφαιρέστε με σπάτουλα το στόκο που περίσσεψε, λειαίνοντας προσεκτικά την περιοχή με ψιλό γυαλόχαρτο.

Τα τακούνια ή οι σόλες των παπουτσιών σας αφήνουν μαύρα σημάδια στα πλακάκια;

Μπορείτε να τα αφαιρέσετε γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας νέφτι.

Κιτρίνισε το μάρμαρο του τραπεζιού σας;

Δεν έχετε παρά να το τρίψετε με οξυζενέ.

Θέλετε να διατηρείτε περιποιημένα τα μπιπμελό σας;

Τα μπιμπελό δε χρειάζονται συχνό πλύσιμο. Μπορείτε να τα ξεσκονίζετε με ένα μαλακό πινέλο, έτσι ώστε να διώχνετε τη σκόνη ακόμη και μέσα από τα σκαλίσματα. Τα βρώμικα, ωστόσο αλλά ευαίστητα μερή που έχουν διακοσμήσεις με ασήμι ή χρυσί, χρειάζονται πέρασμαμε πινέλο και καθάρισμα με πανί βουτηγμένο σε σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, χρειάζονται πέρασμα με σκέτο νερό και σκούπισμα με λινό κυρίως πανί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν χνούδια. Εάν τα μπιμπελό σας είναι γυάλινα, μπορείτε να τα γυαλίσετε, αρκεί να τα σαπουνίσετε και να τα αφήσετε για δύο ώρες σε κρύο νερό με λίγο λευκαντικό.

Πώς θα διώξετε την σκόνη από τα πάνινα καπέλα ή από το χαρτί των πορτατίφ σας;

Πασπαλίστε τα με ταλκ και αφήστε το να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα, βουρτσίστε με μια καθαρή, μαλακή βούρτσα κι έτσι θα διώξετε τη σκόνη και το ταλκ.

Κάηκε το τραπεζάκι του σαλονιού σας με τσιγάρο;

Ξύστε το κάψιμο με ένα ξυραφάκι και μετά περάστε το με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο. Γεμίστε το κενό με λίγη μπογιά ζωγραφικής με βάση το λάδι στο χρώμα του ξύλου. Χρησιμοποιήστε τη μπογιά κατευθείαν από το σωληνάριο και απλώστε τη με το δάκτυλό σας, έτσι ώστε να μείνει μόνο ένα λεπτό στρώμα, που θα στεγνώσει γρήγορα. Περάστε το σημείο με διαφανές βερνίκι σε σπρέι και μόλις στεγνώσει περάστε με το σπρέι όλο το τραπέζι.

Πώς θα απαλλαγείτε από τη σκόνη;

Δοκιμάστε να ξεσκονίσετε τα έπιπλά σας κανονικά με ένα πανάκι και στη συνέχεια τρίψτε τα με μια νάιλον κάλτσα. Με τον τρόπο αυτό οι επιφάνιες των επίπλων σας ηλεκτρίζονται και δεν επικάθεται εύκολα η σκόνη.

Αγοράσατε καινούργια έπιπλα, αλλά έχουν έντονη τη μυρωδιά ''εργοστασσίου''; 

Για να επισπεύσετε την εξουδετέρωση της μυρωδιάς αυτής, αρκεί να βάλετε μέσα σε κάθε έπιπλο ή από κάτω του ή πολύ κοντά του, ένα δοχείο με ζεστό γάλα και να το αφήσετε εκεί μέχρι να κρυώσει.

Γυαλιστικό σπρέι επίπλων για τα κουρτινόξυλα

Τα κουρτινόξυλα σας θα γλιστρούν πιο εύκολα εάν τα περάσετε με γυαλιστικό σπρέι επίπλων.

Ζάχαρη κατά της υγρασίας της βαλίτσας

Επειδή οι περισσότεροι από σας φυλάτε τις βαλίτσες σας σε μέρη με αυξημένο ποσοστό υγρασίας, προκειμένου να μην μυρίζουν κλεισούρα όταν θελήσετε να τις χρησιμοποιήσετε, φροντίστε όταν τις φυλάξετε, να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους 2-3 κύβους ζάχαρη.

Τρίζει το κρεβάτι σας;

Βάλτε στις κλειδώσεις της βάσης του κρεβατιού λίγο σπρέι σιλικόνης, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα σιδηροπωλεία.
Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Ποιο είναι το τέλειο χειμερινό άρωμα για σένα;

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Σπιτικό ρόφημα για αδυνάτισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου