Συμβουλές για τα φυτά σας

Σας αρέσουν τα γεράνια;

Για να έχουν τα λουλούδια τους ζωηρότερο χρώμα, φροντίστε να τα ποτίζετε μια φορά το μήνα με μισό ποτήρι γάλα.

 Σε περίπτωση που τα βλέπει πολύ ο ήλιος, καλύψτε το χώμα σε ξερό χόρτο, έτσι ώστε να διατηρηθεί για περισσότερο διάστημα η υγρασία του ποτίσματος.

Εξασθένισαν τα φυτά του μπαλκονιού σας;

Φυτέψτε στο χώμα καθέ φυτού μια σκελίδα σκόρδο και μετά από λίγες μέρες τα φυτά θα αναζωογονηθούν.






Επίσης, θαυμάσιο τονωτικό για τα φυτά είναι το νερό που έμεινε στο πιάτο όπου αποψύξατε το κρέας που βγάλατε από την κατάψυξη ή το νερό που βράζατε τα αυγά.  Αφήστε το να κρυώσει και ποτήστε τις γλάστρες σας/  Το ασβέστιο και τα μεταλλικά άλατα που έχουν μεταφερθεί από το κέλυφος του αυγού στο νερό, θα αναζωογονήσουν  τα φυτά σας.

Πώς θα μεταφυτέψετε ένα φυτό;

Η γλάστρα σας θα δεχθεί καλύτερα το φυτό, εάν τη βουτήξετε όλη τη νύχτα σε νερό. Με τον τρόπο αυτό θα πάρει την υγρασία που της χρειάζεται για να δέσει το φυτό. Εάν δυσκολεύεστενα τραβήξετε από τη  γλάστρα το φυτό που θέλετε να μεταφυτέψετε, αφήστε το για λίγο απότιστο και έτσι οι ρίζες θα βγούν γρήγορα χωρίς ζημιές.

Τα φυτά σας δείχνουν κουρασμένα;

Το πιο πιθανό είναι να έχουν στο χώμα τους μικρά σκουλικάκια που τους τρώνε τις ρίζες. Το φάρμακο είναι απλό. Μαζέψτε τη στάχτη από τα τσιγάρα και σκεπάστε το χώμα. Εναλλακτικά, βράστε λίγο φασκόμηλο και ποτίστε τα φυτά σας με το νερό στο οποίο το βράσατε.

Για καθαρά φύλλα φυτών

Περάστε τα με γάλα και μερικές σταγόνες λάδι. Το διάλυμα αυτό θα γυαλίσει και θα θρέψει τα φύλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκερίνη. Ρίξτε 2-3 σταγόνες γλυκερίνης σε ένα πανάκι και περάστε μ'αυτό τη εξωτερική πλευρά των φύλλων.

Φλούδες μήλων για όμορφα τριαντάφυλλα

Αν ρίξετε στον κήπο, κοντά στις τριανταφυλλιές σας λίγες φλούδες μήλων, τα παράσιτα θα απομακρυνθούν και τα φυτά θα βγάλουν όμορφα τριαντάφυλλα. Με τον τρόπο αυτό θα γίνουν λαμπερά τα φύλλα τους και θα αυξηθεί ο αριθμός των λουλουδιών τους.

Ζάχαρη για όμορφες κάλες

Προσθέστε στο νερό του ποτίσματος τους καθέ φορά κι ένα κύβο ζάχαρη. Με τον τρόπο αυτό οι κάλες σας θα γίνουν πιο όμορφες και πιο ψηλές.

Τσόφλια αυγών για φυτά εσωτερικού χώρου

Τα τσόφλια των αυγών αποτελούν εξαίσια τροφή για ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως φυλλόδεντρα, φίκους, γιούκες κ.ά. Κοπανίστε τα και ρίξτε τα στο νερό με το οποίο θα ποτίσετε τα φυτά.

Για να μη σκληραίνει το χώμα στις γλάστρες σας

Όταν κάνετε την μεταφύτευση, ανακατέψτε στο χώμα πευκοβελόνες.

Πότε πρέπει να προσθέτετε λίπασμα;

Για να βάλετε λίπασμα σε κάποιο φυτό πρέπει προηγουμένως να το έχετε ποτίσει, διότι διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καούν οι ρίζες του.

Βραστό νερό για διατήρηση της μιμόζας

Για να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής η μιμόζα σας, βουτήξτε τη σε ζεστό νερό.

Έπεσαν τα φύλλα της αζαλέας σας;

Περιποιηθήτε την, βάζοντας γύρο από τη ρίζα της κοπριά και τοποθετώντας τη σε σκιερό μέρος.

Γάλα για ζωντανή φτέρη

Για να έχει η φτέρη σας ζωηρό πράσινο χρώμα, φροντίστε να την ποτίζετε με χλιαρό γάλα μια φορά την εβδομάδα.

Καφές για τη γαρδένια

Εάν θέλετε να αναζωογονήσετε τη γαρδένια σας, μπορείτε ως λίπασμα να χρησιμοποιήσετε τα κατακάθια του καφέ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα αραιώσετε με λίγο νερό και να τα βάλετε στη γλάστρα σας.

Πότε τα φυτά σας θέλουν πότισμα;

Εάν βάλετε ένα μολύβι στο χώμα της γλάστρας κι αυτό βγεί στεγνό. Όταν αντίθετα, το μολύβι βγεί λερωμένο, τότε δε χρειάζονται πότισμα.

Για ντάλιες, γεράνια και ιβίσκους

Για να διώξετε τα μυγάκια από τις ντάλιες, τα γεράνια και τος ιβίσκους σας διαλύστε μλια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα σε πέντε λίτρα νερά και ψεκάστε με το υγρό αυτό τα φυτά σας.

Διαβάστε ακόμα

- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου