Συμβουλές για όμορφα και υγιή λουλούδια

Για τουλίπες μεγάλης διάρκειας

Βάλτε μέσα στο νερό του βάζου τους μερικές σταγόνες οινόπνευμα ή κόλλα κολλαρίσματος.

Πώς θα διατηρήσετε μπουμπούκια τα τριαντάφυλλα στο βάζο σας;

Βγάλτε τα τριαντάφυλλα από το βάζο, τυλίξτε τα σφιχτά με μια εφημερίδα και τοποθετήστε τα γι αμια ολόκληρη νύχτα σε μια λεκάνη με νερό.










Για τριαντάφυλλα παρατεταμένης διάρκειας

Όταν τα λουλούδια αρχίσουν να γέρνουν , κόψτε τα κλαδιά 1-2 εκατοστά και αντικαταστήστε το νερό στο βάζο  με δύο ποτήρια λεμονίτα. Με τον τρόπο αυτό τα τριαντάφυλλα σας θα αποκτήσουν το χαμένο τους σφρίγος. Εναλλακτικά, μπορείτε να βυθίσετε τα κότσανια τους σε μία λεκάνη κρύο νερό, στο οποίο έχετε προηγουμένως προσθέτει 5-6 κ. σούπας ξίδι.

Για να αντέξουν περισσότερο οι γαρδένιες σας

Τοποθετήστε τις σε κάποιο σημείο που να τις βλέπει ο ήλιος, καλύψτε τις με νάιλον και τρυπήστε το με μια καρφίτσα σε 2-3 σημεία για να μπορέσει να αναπνεύσει.

Ασβέστιο για ζωντανές ζερμπέρες

Το πρόβλημα με τις ζέρμπερες είναι οτί μετά από λίγες ώρες στο βάζο αρχίζουν να γέρνουν τα κεφαλάκια τους. Για να το αποφύγετε, διαλύστε στο νερό τους μια ταμπλέτα ασβεστιού που αφρίζει. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τα υπόλοιπα φρέσκα λουλούδια.

Για φρέσκα γαρύφαλλα

Για να διατηρήσετε φρέσκα τα γαρύφαλλα στο ανθοδοχείο σας προσθέστε στο νερό λίγες σταγόνες λεμόνι.

Κιτρίνισαν τα φύλλα των λουλουδιών σας;

Η πιο πιθανή αιτία εμφάνισης αυτού του φαινομένου είναι το υπερβολικό πότισμα. Γι' άυτο, αφήστε τα απότιστα για λίγες μέρες και θα επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Ασπιρίνη ή λεμόνι στο βάζο

Εάν θέλετε να διατηρήσετε περισσότερες μέρες τα λουλούδια στο βάζο σας, αρκεί να προσθέσετε στο νερό τους μία ασπιρίνη ή 4-5 σταγόνες λεμονιού. Επίσης, μπορείτε να βάλετε στο νερό τους ένα καρβουνάκι απ' αυτά που χρησιμοποιούν στο λιβανιστήρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου