To ''μαγικό'' Acai Berry

To Acai Berry είναι ένα μούρο με χαρακτηριστικό σκούρο μωβ-μαύρο χρώμα  και μέγεθος περίπου 25 χιλιοστα. 

Θυμίζει έντονα το σταφύλι, αλλά είναι πιο μυκρό και με λιγότερο χυμό. 


Βέβαια, ανάλογα με την ποικιλία του acai berry, ο ώριμος καρπός καταλήγει να έχει ένα έντονο και βαθύ πορφυρό ή πράσινο χρώμα. 




Παράγεται σε τσαμπιά των 500 με 900 καρπών. Το acai berry καλλιεργείται εδώ και αιώνες στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο μικροσκόπιο επιστημονικών ερευνών για να διαπιστωθούν οι θαυματουργιές εδιότητές του. Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι το acai berry:

  • Διαθέτει περισσότερη πρωτεϊνη ανά γραμμάριο από ένα αυγό και αποτελεί σχεδόν την τέλεια τροφή για τα αμινοξέα που διαθέτει και έχει επίσης ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά στην αναπαραγωγή μιϋκου στού.






  • Διαθέτει σημαντική συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στοιχείων που αντιστοιχούν δύο φορές με αυτού του κοινού βατόμουρου, δέκα φορές αυτών του κόκκινου σταφυλιού.


  • Προάγει την καρδιαγγειακή και γαστρεντερική υγεία χάρη στην περιεκτικότητα του σε μονοκόρεστα λιπαρά, φυτοστερόλες και φυτικές ίνες. Ακόμη, διαθέτει λιπαρά οξέα, τα οποία εμπεριέχουν όλες τις καλές ουσίες του μονοκόρεστου ελαϊκου οξέος, που όταν συνδυαστούν με τα ω-3 βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των ορμονών, των υποδοχέων ινσουλίνης και των νευροδιαβαστών. Αυτό βοηθά στη μείωση των επιπέδων ινσουλίνης και στην καταστολή των φλεγμονών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι φλεγμονές προκαλόυν γήρανση.


  • Η φήμη του ως αδυνατιστικού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του μεταβολισμού που προκαλεί. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αντιοξειφωτικά που περιέχει εμποδίζουν την οξειδωτική πίεση και την καταστροφή των κυττάρων,με αποτέλεσμα την ταχύτερη κατανομή λίπους,την αύξηση του επιπέδου ενέργειας και καταπολέμηση της κόπωσης. Τα αποτελέσματα αυτά καθιστούν την απώλεια βάρους εύκολη και ταχύτερη, χωρίς καμία παρενέργεια.


Διαβάστε ακόμα


Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

‘Εξι κανόνες για αψεγάδιαστο μανικιούρ

Ποιο είναι το τέλειο χειμερινό άρωμα για σένα;

Tροφές με μηδενικές θερμίδες

Τα μυστικά του καθαρισμού προσώπου

Τέσσερις τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου