Συμβουλές προς τους ''νεφο-λλομένους''

1) Τις ημέρες με υψηλά επίπεδα νεφους, συστήνεται να αποφεύγετε τα σπορ στην ύπαιθρο. Ο υπεραερισμός των πνευμόνων ευνοεί την απορρόφηση των τοξικών ουσιών.

Είναι καλύτερα να επιδίδεστε σε εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν τα επίπεδα συγκέντρωσης της μόλυνσης είναι χαμηλότερα.



 





2) Για τον ίδιο λόγο, προτιμήστε να κρατάτε κλείστα τα παράθυρα κατά τι διάρκεια της μέρας και να αερίζετε το σπίτι αργά το βράδι ή νωρίς το πρωί.

3) Προσπαθήστε να αναπνέετε από τη μύτη κια όχι από το στόμα. Η μύτη διαθέτει φυσικά φίλτρα που καλύπτουν τα εσωτερικά της τοιχώματα και μπλοκάρουν σε μεγάλο βαθμό τις μολυσματικές ουσίες που φτάνουν στους βλεννογόνους των βρόγχων.

4) Για να συμβάλλετε κι εσείς στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επιλέξτε για τις κοντινές μετακινήσεις σας το ποδήλατο ή τα μέσα μεταφοράς, ενώ αν έχετε τη δυνατότητα αντικαταστήστε το συμβατικό σας αυτοκίνητο με ένα οικολογικό-υβριδικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θυμηθειτέ ότι αν διατηρείτε  σταθερή ταχύτητα, περιορίζετε κατά 10% την κατανάλωση καυσίμων, ενώ η επιτάχυνση από τα 50 στα 100χλμ/ώρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, συνεπάγεται τετραπλάσια εκπομπή καυσαερίων.



Διαβάστε ακόμα


Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου