Λίφτινγκ στο πιάτο!

Όπως το σώμα έχει ανάγκη από τις τροφές για να διατηρήσει την ομαλή του λειτουργία, έτσι και η επιδερμίδα χρειάζεται διαρκές τάισμα για να διατηρηθεί υγιής και νεανική.













Επιλέξτε , λοιπόν, για την καθημερινή σας φροντίδα καλλυντικά που περιέχουν φυσικά συστατικά τα οποία θα αγοράζατε και για το καθημερινό σας τραπέζι όπως είναι το πράσινο τσάι, τα εκχυλίσματα σταφιλιού, βρώμης ή σιταριού και διάφορα συστατικά από βότανα και φυτά όπως είναι το μελισσόχορτο, το χαμομήλι και τα μανιτάρια.


ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

  • Φρέσκα βιολογικά προϊόντα.

  • Φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και έχουν έντονο πράσινο, κόκκινο, φούξια, κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα (μπρόκολο, σπανάκι, βατόμουρα, φραγκοστάφυλλα, σμέουρα, δαμάσκηνα, παπάγια, μάγκο, πεπόνι, ροδάκινα).

  • Διάφορα είδη από φύτρες όπως αλφάλφα, σιταριού, φασολιού ή σόγιας που περιέχουν πολύτιμα για τον οργανισμό ένζυμα.

  • Ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια που είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.

  • Προϊόντa ολικής αλέσεως. Από τα προϊόντa ολικής αλέσεως, τα όσπρια, τους καρπούς τους σπόρους, τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει συνολικά να προσλαμβάνετε 40γρ. φυτικών ινών την ημέρα, που είναι για την ομαλή λειτουργία του εντέρου και τη ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα.


  • Λιπαρά ψάρια (βακαλάος, σαρδέλες, σολομός, σκουμπρί, τόνος) που περιέχουν τα καρδιό-τονωτικά και αντιφλεγμονώδη ω3 λιπαρά οξέα.


  • Καρυκεύματα σαν το τζιντζέρ, τον κουρκουμά και το σκόρδο που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ:

  • Κόκκινο κρέας, πουλερικά, θηράματα και ζωϊκά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος όπως βούτυρο, κρέμα γάλακτος, αβγά.


  • Σπορέλαια (καλαμποκέλαιο, αραβοσιτέλαιο, πλιέλαιο, σογιέλαιο), τα οποία οξειδώνονται ταχύτερα μέσα στη συσκευασία τους εφόσον αυτή ανοιχθεί από το ελαιόλαδο.
  • Ροφήματα και αναψυκτικά που περιέχουν καφεϊνη.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ


  • Προϊοντα που περιέχουν υδρογονωμένα λίπη (μαργαρίνες, μπισκότα, τυποποιημένα σνακ όπως κρουασάν, αφού διαβάσετε τα συστατικά ετικέτα τους)


  • Επεξεργασμένα τρόφημα (άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, σκευάσματα από άσπρο αλέυρι).


  • Τηγανητά (πατάτες, κολοκυθάκια, τυροπιτάκια, μελιτζάνες, φλογέρες, κροκέτες, κ.λπ.).

Διαβάστε ακόμα


Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.

3 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, κυρίως επειδή είναι εύκολο στην προσαρμογή λόγω καλοκαιριού! Το μόνο που νομίζω θα με δυσκολέψει είναι οι φύτρες... Φιλιά! (από το πάρτυ του Μαμά σε κρίση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολα μου βάζεις... μακάρι να μπορούσα να το κάνω αλλά μη με χωρίσει το ετερον μου ήμισυ φοβάμαι...
    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο πάρτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα νόστιμα είναι στην λίστα με τα ''λιγότερο'' :)) Πάντως είναι πραγματικότητα πως και εγώ το καλοκαίρι νιώθω το προσωπό μου πολύ διαφορετικο-καθαρό και αιτία μάλλον είναι τα πολλά φρούτα και λαχανικά που τρώω. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή