Μικρά μυστικά για πρησμένα μάτια

Συμβαίνει πολλές φορές να σηκωνόμαστε το πρωί και να μην μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια μας, γιατί νιώθουμε τα βλεφαρά μας πρήσμενα και βαρία. 

Το πρήξιμο των άνω και κάτω βλεφάρων οφείλεται στην κατακράτηση των υγρών στον υποδόριο ιστό της περιοχής γύρο από τα μάτια, υγρά που θα απορροφηθούν αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Επειδή το πρωινό πρήξιμοτων ματιών μπορεί να οφείλεται ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο κοιμόμαστε, καλό είναι να κοιμόμαστε με ένα μαξιλάρι λίγο πιο ψηλό από ότι συνήθως και να αερίζουμε καλά το υπνοδωμάτιο.

  • Για καλύτερα αποτελέσματα, ξαπλώστε στο κρεβάτι έχοντας τα πόδια ελαφρώς ανασηκωμένα και κάντε κομπρέσες στα μάτια με βαμβάκι που έχετε βρέξει με χαμομήλι.

  • Ειδικά καλλυντικά-κατά προτίμιση φυτικά μπορούν να διευκολύνουν την απορρόφησητων υγρών που συγκεντρώνονται στη συγκεκριμένη περιοχή, τρέφοντας και ενυδατώνοντας παράλληλα το δέρμα.

  • Το μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων στη ζώνη γύρο από τα μάτια μειώνει συμαντικά το πρήξιμο.

  • Τα πέταλα της τριανταφυλλιάς μπορούν επίσης να σας χαρίσουν λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα. Είναι πλούσια σε τανίνες και μαλικό οξύ, το οποίο έχει έντονα θεραπευτική δράση ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου τα μάτια μας δείχνουν άτονα και κουρασμένα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείστε τα μάτια σας για 10 λεπτά, αφού πρώτα έχετε απλώσει πάνω τους πέταλα τριανταφυλλιά.

  • Για να εξαφανίσετε τις σακούλες κατώ από τα μάτια τοποθετήστε δυο κουτάλια στη κατάψυξη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε το κοίλο μέρος της επιφάνειας τους επάνω στα μάτια σας, κάνοντας απαλές κινήσεις με κατέυθυνση από πάνω προς τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου