Πως να κρατήσετε το ζάχαρό σας σταθερό

  • Γευματίζετε σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
  • Εντάξτε τη φυσική άσκηση στο πρόγραμμά σας και αποφύγετε την καθιστική ζωή.
  • Φροντίστε να ανακτήσετε το φυσιολογικό σας βάρος.
  • Καταναλώνετε τροφές με πολύ χαμηλό ή μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη, όπως ψάρι, κρέας, γάλα σόγιας, ελιές, κολοκυθάκια, λεμόνια, λάχανο, μαρούλι, παντζάρια, ρεβίθια, σέλινο, σκόρδο και χόρτα.



  • Μην καταναλώνετε προϊόντα που περιέχουν ''κρυμμενούς'' υδατάνθρακες, όπως είναι τα σνακ, τα αναψυκτικά, τα γλυκά αρτοσκευάσματα, οι κονσέρβες, τα λικέρ και τα καταψυγμένα προϊόνταπου περιέχουν ζάχαρη.
  • Αποφέυγετε τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη ''υδατάνθρακες'' που περιέχουν σάκχαρα. Έννοιες όπως δεξτρόζη, γλυκόζη, σοκρόζη, καλαμοσάκχαρο, αμιιλοσίροπο, μελάσα ή μάυρη ζάχαρη υποδηλώνουν αυτή ακριβώς την ύπαρξη των απαγορευτικών-για το σάκχαρ'ο μας ουσιών.
  • Καταφεύγτε σε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν γλουταμινη, χρώμιο, υδροκιτρικό οξύ, βιταμίνες Β και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη μείωση της όρεξης για κατανάλωση υδατανθρακών.
  • Μην τρώτε πολλούς ξηρούς καρπούς, αλλά ακόμη και όταν τρώμε φροντίζετε να είναι ανεπεξέργαστοι, άψητοι και ανάλατοι.

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου