Yoga και τα οφέλη της

Σωματικά Οφέλη

Ευελιξία: Το τέντωμα του σώματός σας με νέους τρόπους θα το βοηθήσει να γίνει πιο ευέλικτο, με αποτέλεσμα ευρύτερο φάσμα κίνησης στους μυς και αρθρώσεις. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να περιμένετε να αποκτήσετε ευελιξία στους οπίσθιους μηριαίους, την πλάτη, τους ώμους, και τα ισχία.


Αντοχή: Πολλές στάσεις γιόγκα απαιτούν από εσάς να υποστηρίζετε το βάρος του σώματός σας με νέους τρόπους, συμπεριλαμβανομένα της εξισορρόπησης στο ένα πόδι (όπως η πόζα Δέντρο ) είτε υποστηρίζοντας τον εαυτό σας με τα χέρια σας (όπως στην πόζα Σκύλος που κοιτάει κάτω) . Ορισμένες ασκήσεις απαιτούν από εσάς να μετακινήσετε αργά μέσα και έξω από στάσεις, το οποίο αυξάνει επίσης τη δύναμη.






Μυϊκό τόνο: Μπορείτε να περιμένετε να δείτε αύξηση του μυϊκού τόνου. Γιόγκα θα βοηθήσει να αναπτυχθεί ένα άπαχο μυϊκή ρώμη. 

Πρόληψη πόνου: Η αυξημένη ευελιξία και δύναμη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αιτίων ορισμένων τύπων της οσφυαλγίας. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πόνους στην πλάτη ξοδεύουν πολύ χρόνο μπροστά σε ένα υπολογιστή ή στην οδήγηση . Αυτό μπορεί να προκαλέσει σφίξιμο και συμπίεση του νωτιαίου, τα οποία μπορείτε όμως να αντιμετωπίστε κάνοντας γιόγκα. Η γιόγκα βελτιώνει επίσης την ευθυγράμμιση σας, τόσο εντός όσο και εκτός τάξης και βοηθά στην πρόληψη από πολλούς άλλους τύπους πόνου.

Καλύτερη αναπνευστική λειτουργία: Οι περισσότεροι από εμάς αναπνέουμε πολύ ρηχά στους πνεύμονες και δεν δίνουμε πολλή σκέψη για το πώς αναπνέουμε. Αναπνευστικές ασκήσεις γιόγκα, που ονομάζεται Πραναγιάμα, επικεντρώνουν την προσοχή στην αναπνοή και μας διδάσκει πώς να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τους πνεύμονές μας, πράγμα που ωφελεί ολόκληρο το σώμα. Ορισμένοι τύποι αναπνοής μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο καθάρισμα των ρινικών οδών, ακόμα και να ηρεμήσουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, πράγμα που έχει σωματική και ψυχική οφέλη

Ψυχικά οφέλη:

Ψυχική Ηρεμία: Η Ασάνα γιόγκα είναι έντονα σωματική. Η συγκέντρωση έχει ως αποτέλεσμα να φέρει ηρεμία στο μυαλό. Η γιόγκα  μας εισάγει επίσης σε διάφορες τεχνικές , όπως η παρακολούθηση της αναπνοής σας και η απεμπλοκή από τις σκέψεις σας, οι οποίες βοηθούν στην ηρεμία του νου.

Μείωση του στρες: Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την ανακούφιση του στρες, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη γιόγκα. Λόγω της συγκέντρωσης που απαιτείται, τα καθημερινά προβλήματά σας, μικρά και μεγάλα, φαίνεται να λιώνουν κάνοντας γιόγκα. Οι θέσεις της γιόγκα στο παρόν όχι μόνο με το μυαλό και το σώμα μας αλλά με το σύνολο της ύπαρξης μας, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφηση του άγχος χωρίς να σταθούμε στο παρελθόν ουτε να ανησυχούμε για το μέλλων μας.


Σωματική αντίληψη: Κάνοντας γιόγκα τακτικά θα σας δώσει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση του σώματός σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα αυξήσει και το επίπεδο άνεσης στο δικό σας σώμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην βελτίωση της στάσης του σώματός σας και την αύξηση αυτοπεποίθησης.


Διαβάστε ακόμα

Pilates και τα οφέλη του


Τα διατροφικά οφέλη του Ελαιόλαδου


Τα διατροφικά οφέλη του βερίκοκου


Το υαλουρονικό οξύ και τα οφέλη του


Το έλαιο Αργκάν και τα oφέλη του.


Το ρόδι και τα οφέλη του.


Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

20 Συμβουλές για σωστή διατροφή 

Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου