Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου.

Μπορεί ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας να αντιμετωπιστεί με ένα εμβόλιο;

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να αντιμετωπιστεί με το σχετικό εμβόλιο. Τα τελευταία 4-5 χρόνια αυτό έχει επιτευχθεί.Το εμβόλιο προκαλεί προστατευτική ανοσία στους τύπους 16 και 18 του ιού HPV αλλά και στους 6 και 11, οι οποίοι τέσσερις τύποι στο σύνολο τους προκαλούν το 90% των επικίνδυνων καταστάσεων στον τράχηλο της μήτρας. Επιπλέον, το εμβόλιο προστατεύει και από άλλους τρεις σπάνιους τύπους καρκίνου: το αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου, τον καρκίνου του κόλπου και τον καρκίνου του αιδοίου.

Από ποια ηλικία πρέπει να εμβολιαστεί κανείς και πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

Έρευνες απέδειξαν ότι η καλύτερη ηλικία εμβολιασμού είναι σε ηλικία 9-12 και μέχρι τα 25-26. Βέβαια, μπορεί να γίνει και αν έχει μολυνθεί η γυναίκα ήδη από τον ιό HPV. Το ηλικιακό όριο μπαίνει ώστε να γίνει εγκαίρως ο εμβολιασμός προκειμένου η γυναίκα να αποκτήσει ευκολότερη και καλύτερη ανοσία στον ιό.

Τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα εγκυμονεί και έχει ήδη προσληφθεί με τον HPV. Μπορεί να εμβολιασθεί; Είναι ασφαλής η κύηση;

Η ερώτηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική χωρίς να έχει απαντηθεί 100%. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον εμβολιασμό στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρακολουθούμε επισταμένα τον τράχηλο καθόλη την διάρκεια της κύησης, προχωρούμε στον τοκετό με καισαρική τομή και αμέσως μετά ασχολούμαστε με την μόλυνση που έχει προκληθεί στον τράχηλο.

http://www.epithimies.gr


Διαβάστε ακόμα 


Το πρώτο ραντεβού

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί κατάθλιψη


Η μνήμη καταστρέφεται από το κάπνισμα


Πώς να δείχνετε καλύτερα στις φωτογραφίες


Συμβουλές για το λούσιμο.


Χρόνια Nόσος και το Σεξ
 
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για το Σπίτι

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πως να φτιάξετε άρωμα απο Vodka

Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας

Πώς να Φροντίσετε τα Μαλλιά σας

Πως να Φροντίστε τα Μεταξωτά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου