Το υαλουρονικό οξύ και τα οφέλη του

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα κύριο συστατικό του αρθρικού υγρού.

  Ως εκ τούτου, είναι αυτό το εξωκυτταρικό συστατικό που παρέχει την υποστήριξη και τη λίπανση των συνδετικών ιστών για μια ομαλή κίνηση.  

Εκτός από αυτό, υπάρχουν ορισμένα οφέλη του υαλουρονικού οξέος, τα οποία συζητούνται ως εξής:


Υαλουρονικό οξύ για τις αρθρώσεις


Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το υαλουρονικό οξύ είναι σημαντικό για τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων. Εκτός από τις διάφορες αιτίες για πόνο στις αρθρώσεις, ένας σημαντικός λόγος είναι η κακή λίπανση που οφείλεται στη μείωση του επιπέδου του υαλουρονικού οξέος.

Σε μια τέτοια περίπτωση συνιστάται φάρμακα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ για την καταπολέμηση των πόνων στις αρθρώσεις, της αρθρίτιδας και άλλες επώδυνες παθήσεις. Κατόπιν διαπιστώσεως θετικών αποτελεσμάτων, πολλοί γιατροί συνιστούν συγκεκριμένη δοσολογία συμπληρωμάτων του υαλουρονικού οξέος για την πρόληψη της αρθρικής βλάβης, αρθρίτιδας και ξηροφθαλμίας.


Υαλουρονικό οξύ για Ανοσία

Ιατρικές ερευνητές πιστέυουν ότι υαλουρονικού οξέος βοηθά στη ρύθμιση φυσιολογικών επιπέδων των λευκών αιμοσφαιρίων (WBC)
Σύμφωνα με αυτούς, όσοι έχουν τα κατάλληλα επίπεδα του  υαλουρονικό οξύ, έχουν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα σε σύγκριση με άλλους που παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα του υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό. Ως εκ τούτου,  συμπληρώματα του υαλουρονικό οξύ δίνονται στους ανθρώπους που έχουν χαμηλή ανοσία και είναι ευπαθή σε συχνές λοιμώξεις.



Υαλουρονικό οξύ για το δέρμα

Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα είναι εμφανής από το γεγονός ότι η ένωση αυτή είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο, διατηρεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη στα σωστά επίπεδα, προστατεύει τους ιστούς του δέρματος από τον τραυματισμό και παρέχει τις θρεπτικές ουσίες στους ιστούς του δέρματος

Επίσης, επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης. Υπάρχουν πολλά αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης που περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ. 


Προς το παρόν, τα ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ είναι μια κοινή αισθητική επέμβαση για τόνωση του δέρματος, καθαρίζοντας τα σημάδια ακμής, μειώνοντας τις ρυτίδες, την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης καθώς και άλλα συμπτώματα γήρανσης και τις δυσχρωμίες του δέρματος

Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος βοηθούν επίσης στη μείωση των επιπλοκών που σχετίζονται με τη φλεγμονή του δέρματος. 

 


- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου