Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.


Το πράσινο τσάι είναι τώρα το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο μετά το νερό.

 Έχει πολλά ευεργετικά συστατικά τα οποία τον έχουν κάνει πολύ γνωστό

Αυτά είναι τα άμεσα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού:







1. ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό το τσάι είναι πολύ αποτελεσματικά και πολύ πιο ισχυρό από οποιοδήποτε άλλο αντιοξειδωτικό.

2. ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: Μειώνει τον κίνδυνο οποιουδήποτε καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο σώμα.


3. ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ: Αυτό το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικό, που βοηθά τον οργανισμό να καταπολέμηση τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό με έναν τρόπο βοηθά στη μακροζωία της ζωής σας.

4. ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το αποτελεί σαν ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Βοηθά το σώμα να χάσει το επιπλέον βάρος mε φυσικό τρόπο. Βοηθά στο κάψιμο του λίπους και μείωση των θερμίδων.


5. ΔΕΡΜΑ: Η τα αντιοξειδωτικά σε αυτό το τσάι βοηθούν το σώμα να προστατεύτει από τις αρνητικές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.

6. ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει πολύ στη μείωση του κινδύνου της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Προστατεύει το χόνδρο καταστρέφοντας τα ένζυμα που επιτίθενται στο χόνδρο.

7. ΟΣΤΑ: Τα φύλλα του πράσινου τσάι είναι πλούσια σε περιεκτικότητα σε φθόριο. Αυτό βοηθά το τσάι για να κρατήσει τα οστά σας πολύ ισχυρά. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση και τη διατήρηση της πυκνότητας των οστών σας.


8. ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ: Το πράσινο τσάι μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας. Διατηρεί επίσης την τέλεια αναλογία της καλής και της κακής χοληστερόλης.

9. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: Εμποδίζει την κυκλοφορία και τη ροή της γλυκόζης στα κύτταρα και αυτό βοηθά να αποτρέψει το σώμα σας από την παχυσαρκία.

10. ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Ενισχύει το μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων στον οργανισμό. Έτσι, εμποδίζει την αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.


11. ΗΠΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ: Το τσάι αυτό βοηθά τους ασθενείς με χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης  στη μείωση των πιθανοτήτων οποιουδήποτε αποτυχία σε μεταμόσχευση Απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες απο τα λιπαρά κύτταρα.   

12. ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ: Ελέγχει την αγγειοτενσίνη η οποία ελέγχει την αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, μειώνει τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

13. ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ: Η παρουσία του κατεχίνη σε αυτό το τσάι βοηθά να καταστρέψει τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

14. ΑΝΟΣΙΑ: Η παρουσία της flavanoid και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.



Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη.  



 

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Κάθε μέρα πίνω πράσινο τσάι!Το αγαπώ!!!!Δεν ήξερα βέβαια όλα αυτά τα καλά του...ορισμένα μόνο από αυτά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα οφέλη μαζεμένα. Πολύ χρήσιμο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιστροφή στην φύση και στα αγνα προιόντας της! Είχα ακουσει για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού αλλά δεν γνώριζα ακριβώς τις θετικές του επιδράσεις στον οργανισμο!
    (από το πάρτυ έρχομαι http://parentsland-gr.blogspot.gr/2014/06/link-party-no-5.html?showComment=1401954052879)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό τελικά το πράσινο τσάι!!! Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή