Xρήσιμες συμβουλές για την οστεοπόρωση

1 - Μέτρια κατανάλωση καφείνης ( δεν θα πρέπει να πίνετε παραπάνω από 3-4 φλιτζάνια ελληνικό καφέ ή εσπρέσο ή γαλλικού αλλά και 1-2 « φραπέ » την ημέρα.

2 - Αποφεύγετε στο διαιτολόγιο σας να ξεπερνάτε σε ποσότητα των 35γρ την ημέρα τις φυτικές ίνες. Αν καταναλώνετε ωστόσο μεγαλύτερες ποσότητες , να μην διστάσετε να πάρετε συμπληρώματα ασβεστίου.

3 - Αποφεύγετε την καθημερινή κατανάλωση κρέατος , και οινοπνεύματος. Προσπαθήστε να κόψετε το κάπνισμα.

4 -  Ακολουθήστε ένα αλλά όχι και τόσο κοπιαστικό πρόγραμμα γυμναστικής. Βέβαια θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ώστε να πάρετε μερικές συμβουλές για το ποιες ασκήσεις μπορείτε να ακολουθήσετε διότι η ηλικία στην οποία εμφανίζεται η οστεοπόρωση δεν επιτρέπει την αυξημένη άσκηση , προς αποφυγή κατάγματος. 
Το βάδισμα, το τρέξιμο, τα βαράκια αλλά και το ποδήλατο είναι ίσως οι ιδανικότερες ασκήσεις με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα κυρίως ½ ώρα την ημέρα.

5 - Αποφεύγετε την καθημερινή διατροφή η οποία είναι πλούσια σε νιτρικά & νιτρώδη άλατα , τα οποία μπορούν και έχουν την ικανότητα να μειώνουν την εναπόθεση της βιταμίνης D, στο σώμα και την κατανομή της ως λιποδιαλυτή βιταμίνη , η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ανεπαρκής απορρόφηση απ΄ τον οργανισμό.

6 -  Θα πρέπει να αποφεύγετε την καθημερινή αλλά υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος ,το οποίο είναι πλούσιο σε αλκοόλη και ζάχαρη , και επιπλέον πρόσθέτει και λίπος στον οργανισμό και εξαιτίας των διαφορετικών ζυμώσεων , μπορεί να προκληθεί μειωμένη απορρόφηση μαγνησίου , η οποία θα επηρεάσει και το ασβέστιο διότι και τα δύο αυτά στοιχεία λειτουργούν συνεταιρικά, και η λειτουργία του ενός επηρεάζει και την λειτουργία του άλλου( αλληλεπιδράσεις μεταξύ των στοιχείων)

Διαβάστε ακόμα

Οδηγίες για την υψηλή χοληστερίνη

Η θεραπεία με μέλι και κανέλλα.

Power Foods

Σολομός: ο βασιλιάς της… καρδιάς σας


Η σκόρδο-θεραπεία απο Θιβέτ 

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του. 

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καφέ 

Ο Πονόλαιμος και τα Μέτρα Προστασίας 

Οστεοπόρωση και τα βασικά στοιχεία κινδύνου. 

Τροφική αλλεργία και πρόληψη. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου