Πώς να ετοιμάζετε τη βαλίτσα σας

Τι να πάρετε μαζί σας

Να είστε ειλικρινής: Χρειάζεστε πραγματικά τρία διαφορετικά συνολάκια για κάθε μέρα που θα λείπετε;
|
Βήμα 1ο: Ανοίξτε τη βαλίτσα σας (αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, φροντίστε ώστε όταν πλέον θα είναι έτοιμη, να μην ξεπερνάει το επιτρεπόμενο βάρος)

Βήμα 2ο: Σκεφτείτε τι φοράτε όταν είστε σπίτι. Σίγουρα θα έχετε κάποια αγαπημένα ρούχα που τα φοράτε πολύ συχνά. Βάλτε τα στην βαλίτσα. 



 
 
Βήμα 3ο: Με τι συνδυάζετε τα αγαπημένα σας ρούχα; Παπούτσια, ζώνες, φουλάρια, παντελόνια – ρίχτε μέσα στη βαλίτσα οτιδήποτε θα θέλετε να φορέσετε όσο λείπετε.


Βήμα  4ο: Τώρα βγάλτε τα όλα έξω και απλώστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να τα βλέπετε όλα. Σίγουρα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πραγματικά χρειάζεστε!

Βήμα 5ο: Χωρίστε τα σε τρείς κατηγορίες: «αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε μαζί σας», «αυτά που μπορεί και να φορέσετε» και «αυτά που μάλλον δεν θα φορέσετε καθόλου». Εκτός κι αν πρέπει να παρευρεθείτε σε κάποιο επίσημο γεγονός που να απαιτεί ένα ποιο ιδιαίτερο ντύσιμο, η στοίβα με τα «πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μαζί μου» θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο ρούχα που συνδυάζονται εύκολα με τα υπόλοιπα ρούχα-αντικείμενα της ίδιας στοίβας. Ο γενικός κανόνας είναι ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε πάνω από τρία μπλουζάκια, δύο παντελόνια, ένα πουλόβερ, ένα φόρεμα που να μπορεί να φορεθεί και πρωί και βράδυ και ένα με δύο εποχιακά είδη (μαγιό ή χειμωνιάτικος σκούφος και γάντια). Όσο αφορά στα παπούτσια, φορέστε ένα πιο πρόχειρο ζευγάρι στο αεροπλάνο και βάλτε στη βαλίτσα τα πιο καλά. Επίσης, πάρτε μαζί σας εσώρουχα για κάθε μέρα.



Πώς να πακετάρετε

Βήμα 6ο: Φανταστείτε ότι η βαλίτσα σας χωρίζεται σε τρία οριζόντια επίπεδα. Βάλτε πρώτα τα παπούτσια σας ή οποιοδήποτε άλλο ογκώδες ή σκληρό αντικείμενο (για παράδειγμα, το πιστολάκι για τα μαλλιά) στο τελευταίο (τρίτο) επίπεδο της βαλίτσας (στον πάτο). Καλύψτε τα κενά ανάμεσά τους με μικρότερα αντικείμενα, όπως εσώρουχα και μπλουζάκια.

Βήμα 7ο: Το δεύτερο επίπεδο είναι για μεγαλύτερα αντικείμενα - ρούχα. Διπλώστε τα όπως θα κάνατε κανονικά και τοποθετήστε τα πάνω από αυτά που έχετε ήδη βάλει μέσα στη βαλίτσα.

Βήμα 8ο: Στο πρώτο επίπεδο, θα τοποθετήσετε οτιδήποτε στο οποίο θα θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση. Στο ίδιο επίπεδο θα πρέπει να έχετε και το νεσεσέρ σας που θα περιέχει προϊόντα υγρής μορφής (πχ  λιπ-γκλος, φακούς επαφής) καθώς και οτιδήποτε μπορεί να σπάσει ή να χυθεί εύκολα (πχ σκιές ματιών), έτσι ώστε να είστε ασφαλής ότι δεν θα υπάρχει κάτι άλλο επάνω τους που να τους ασκεί πίεση.

Βήμα 9ο: Αν - και μόνο αν - έχετε περισσευούμενο χώρο, προσθέστε ένα ή δύο πράγματα από την «μπορεί και να τα φορέσω» στοίβα. Μην παραγεμίσετε τη βαλίτσα σας, μιας και είναι γενικός κανόνας ότι στο πακετάρισμα της επιστροφής τα πράγματα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο μέσα στη βαλίτσα. Εξάλλου, θα χρειαστείτε και έξτρα χώρο για τα σουβενίρ που θα φέρετε!


Στο ταξίδι

Βήμα  10ο: Για το ταξίδι φορέστε τα πιο βαριά ρούχα που θέλετε να πάρετε μαζί σας (όπως μπότες, τζην παντελόνι ή πουλόβερ) για να σας μείνει χώρος στη βαλίτσα. Αν φοράτε μπουφάν, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως μαξιλάρι.

Βήμα 11ο: Βάλτε μέσα στην χειραποσκευή σας οτιδήποτε μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (βιβλίο, περιοδικό ή MP3 player).




Διαβάστε ακόμα 

Χρόνια Nόσος και το Σεξ

 FENG SHUI για το Σπίτι σας

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Συμβουλές για το Σπίτι

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πως να φτιάξετε άρωμα απο Vodka

Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας

Πώς να Φροντίσετε τα Μαλλιά σας

Πως να Φροντίστε τα Μεταξωτά σας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου