Φακοί επαφής: Επιλέξτε τους καλύτερους

Τι να προσέχετε








● Να σαπουνίζετε τα χέρια σας και να τα σκουπίζετε με χαρτί προτού βάλετε ή βγάλετε τους φακούς επαφής.
●To μακιγιάζ του προσώπου πρέπει να γίνεται πάντα αφού τοποθετήσετε τους φακούς, ενώ το ντεμακιγιάζ αφού τους έχετε αφαιρέσει.
● O ψεκασμός των μαλλιών με λακ πρέπει να γίνεται πριν βάλετε τους φακούς.
● Να θυμάστε ότι οι φακοί δεν χάνονται ποτέ πίσω από τα μάτια. Ωστόσο, μπορεί να διπλώσουν κάτω από το βλέφαρο.

Για τη φροντίδα των φακών

● Να απολυμαίνετε καθημερινά τους φακούς επαφής τρίβοντάς τους απαλά με το κατάλληλο καθαριστικό διάλυμα απολύμανσης, το οποίο θα σας προτείνει ο οπτικός σας. Επίσης, συνιστάται και ο εβδομαδιαίος καθαρισμός τους με το κατάλληλο προϊόν, προκειμένου να απομακρυνθούν οι εναποθέσεις από τα δάκρυα, που δεν αφαιρούνται πλήρως με τον καθημερινό καθαρισμό.
● Να καθαρίζετε τη θήκη των φακών επαφής με το κατάλληλο υγρό καθαρισμού και όχι με νερό ή φυσιολογικό ορό. Επίσης, μην την αφήνετε σε περιβάλλον με υγρασία (π.χ. στο μπάνιο).
● Να ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης των φακών και των υγρών καθαρισμού.

Για τα μάτια σας

● Εάν αισθάνεστε μια ήπια ενόχληση ή ξηρότητα στα μάτια σας, χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα, αφού πρώτα συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο ή τον οπτομέτρη σας. Εάν, όμως, νιώθετε έντονο τσούξιμο ή κάψιμο στα μάτια, αφαιρέστε τους φακούς αμέσως και απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρό σας.
● Μη φοράτε τους φακούς σας όταν έχετε πυρετό ή νιώθετε αδιάθετοι, επειδή, λόγω της γενικευμένης πτώσης της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνεται και η πιθανότητα οφθαλμικών μολύνσεων, δεδομένου ότι ο φακός επαφής αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τη συγκέντρωση και τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.
● Να φοράτε τους φακούς μόνο για το χρονικό διάστημα που σας έχει ορίσει ο οπτικός σας και να μην κοιμάστε ποτέ με αυτούς, εκτός αν είναι κατάλληλοι γι’ αυτόν το σκοπό και σας το έχει επιτρέψει ο οπτικός.
● Μην κολυμπάτε με τους φακούς επαφής. Αν δεν γίνεται διαφορετικά, θα πρέπει να φορέσετε γυαλιά κολύμβησης ή να χρησιμοποιήσετε φακούς ημερήσιας αντικατάστασης, τους οποίους πρέπει να αφαιρέσετε μέσα σε 10 λεπτά από την ώρα που θα βγείτε από το νερό.
● Τέλος, μην ανταλλάσσετε ποτέ τους φακούς επαφής.

Διαβάστε ακόμα 


Χρόνια Nόσος και το Σεξ

 FENG SHUI για το Σπίτι σας
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλές για το Σπίτι

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πως να φτιάξετε άρωμα απο Vodka


Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας

Πώς να Φροντίσετε τα Μαλλιά σας

Πως να Φροντίστε τα Μεταξωτά σας

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου