ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

* Για να μην κλαίμε, όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά, καθαρίζουμε πρώτα όλο το κρεμμύδι και στο τέλος τη ρίζα του.

* Αν βάλουμε στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο καφέ πάνω στην τρύπα εξόδου του νερού, θα εμποδίζει το χώμα να φύγει, αλλά θα κρατάει και καλύτερα την υγρασία στο φυτό.

* Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ λευκαντικά μαζί με χλωρίνη ή κάτι παρόμοιο γιατί ο συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

* Μπορούμε να διατηρήσουμε φρέσκα τα λεμόνια μας, αν τα βάλουμε σε ένα πλαστικό κουτί στην κατάψυξη.

* Μπορούμε να φτιάξουμε ένα τονωτικό για τα αδύνατα μαλλιά, χτυπώντας μισό φλιτζάνι γιαούρτι με ένα αυγό. Κάνουμε ένα καλό μασάζ στα μαλλιά μας, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

* Οι πατάτες μα θα διατηρηθούν αρκετό καιρό χωρίς να φυτρώσουν αν βάλουμε κοντά τους μερικά μήλα.

* Ο λεκές από κόκκινο κρασί πάνω στο χαλί βγαίνει με σόδα.

* Για να μειώσουμε κατά πολύ τον χρόνο σιδερώματος, πρέπει να απλώνουμε με προσοχή τα ρούχα και να τα διπλώνουμε καλά μόλις τα μαζέψουμε ή μόλις τα βγάλουμε από το στεγνωτήριο.

* Για να εξαφανίσουμε την μυρωδιά του καπνού από τα ρούχα μας, τα περνάμε με μία βούρτσα που θα έχουμε βυθίσει σε διάλυμα αμμωνίας. (1 κουταλάκι αμμωνία για 1 λίτρο νερό)

* Τους λεκέδες από μελάνι τους βγάζουμε όσο ακόμη είναι νωποί με τη λακ των μαλλιών μας. Ψεκάζουμε τον λεκέ αρκετές φορές και κατόπιν πλένουμε το ρούχο κανονικά.

* Για να είμαστε σίγουροι ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα πάρουμε είναι φρέσκα, προσέχουμε τα φύλλα τους να είναι ζωηρά και να μην έχουν κίτρινα σημάδια.

* Για να διατηρηθούν τα δερμάτινα μας περισσότερο καιρό μαλακά, τα περνάμε ελαφρά με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο γάλα.

* Για να καθαρίσουμε τα φύλλα του φίκου μας, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γλυκερίνη σε ένα μάλλινο πανί και περνάμε προσεκτικά τα πράσινα φύλλα από τη γυαλιστερή τους πλευρά.

* Οι λεκέδες από καφέ καθαρίζουν από ένα μίγμα με ξύδι και οινόπνευμα που θα ετοιμάσω σε ίση αναλογία.

* Δεν πετάμε το φθαρμένο πανί της σανίδας σιδερώματος. Από τα γερά μέρη μπορούμε να φτιάξουμε αντιθερμικές πιάστρες για το φούρνο.

* Ένα καλό μαλακτικό για το λαιμό είναι ένα μίγμα από κονιάκ, ουίσκι, μέλι και τσάι του βουνού. Βράζω τα υγρά, διαλύω το μέλι και κάνω γαργάρες.

* Ένα αυτοσχέδιο καθαριστικό για μπρούντζινα μπορούμε να φτιάξουμε με ένα μέρος αμμωνία, 1 μέρος δυνατό ξύδι και 1 μέρος νερό. Τρίβω δυνατά με ένα σφουγγαράκι και γυαλίζω με μάλλινο ύφασμα.

* Τα βρασμένα φύλλα από το τσάι του βουνού είναι λίπασμα καλό για φυτά εσωτερικού χώρου.

* Για να ξεμπερδέψουμε εύκολα μία λεπτή χρυσή αλυσίδα, την πασπαλίζουμε με λίγο ταλκ. Οι κόμποι θα εξαφανιστούν γρήγορα.

* Το αφέψημα δεντρολίβανου μας δίνει επιδερμίδα λαμπερή και καθαρή και επίσης βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

* Για να διατηρήσουμε τα κρεμμύδια μας περισσότερο χωρίς να φυτρώσουν, τα βάζουμε σε χάρτινη σακούλα και τα τοποθετούμε στη θήκη του ψυγείου για τα λαχανικά.

* Αν μας στενεύουν τα καινούρια μας παπούτσια, βάζουμε μέσα στο καθένα ένα βρεμένο πανί με ζεστό νερό και μετά τα φοράμε μέχρι να πάρουν το σχήμα του ποδιού μας.

* Αν βάλουμε ένα φυσικό σφουγγάρι μέσα σε γλαστράκι και ρίξουμε στις τρύπες του σπόρους μαϊντανού, οι σπόροι θα βλαστήσουν και θα έχομε πάντα φρέσκο μαϊντανό. Απαραιτήτως πρέπει να διατηρούμε το σφουγγάρι πάντα υγρό.

* Αν κόψει η μαγιονέζα, χτυπάμε ένα κρόκο αυγού σε καθαρό μπωλ και προσθέτουμε σιγά - σιγά την κομμένη μαγιονέζα, συνεχίζοντας το χτύπημα με προσοχή, μέχρι να αποκτήσει ξανά την λεία υφή της.

* Αν τα γυαλικά που πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων έχουν γρατσουνιές ή είναι θαμπά, μάλλον βάζουμε περισσότερο απορρυπαντικό από όσο χρειάζεται.

* Επίσης πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα αμέσως μετά το πλύσιμο των σκευών για να φεύγει ο ατμός.

* Για να γυαλίσει το δερμάτινο πορτοφόλι μας, το τρίβουμε με φλούδα πορτοκαλιού και μετά το σκουπίζουμε καλά με μαλακό ύφασμα.

* Για να εξαφανίσουμε τα άλατα από το βραστήρα, ή την τσαγιέρα βράζουμε μισό λίτρο νερό με 5 κουταλιές ξύδι.

* Αν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ναφθαλίνη ή καμφορά εναντίον του σκώρου στα χαλιά μας, τότε δεν τα τυλίγουμε σφιχτά για να μην μείνουν σημάδια στο τέλος από τους βόλους.

* Τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα αν τα ζεστάνουμε για λίγο, στο φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία ένταση.

* Τα βαμβακερά, τα λινά, τα μεταξωτά και τα βισκόζ τα σιδερώνουμε ελαφρώς υγρά, γιατί διαφορετικά δεν στρώνουν.

* Τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας πρέπει να τα πλένουμε πολύ σχολαστικά, γιατί (ειδικά τα εισαγόμενα) η φλούδα τους ψεκάζεται με μυκητοκτόνο, το οποίο φεύγει πολύ δύσκολα.

* Η μαγιά μπύρας είναι ένα καλό όπλο κατά του στρες. Αν την καταναλώσουμε το βράδυ, την επομένη ημέρα θα νιώθουμε πιο ήρεμοι.

* Για να βγάλουμε λεκέδες από τσάι σε μεταξωτό ύφασμα, διαλύουμε ένα κρόκο αυγού σε χλιαρό νερό και τρίβουμε με αυτό το ύφασμα στο σημείο του λεκέ. Ξεβγάζουμε πολύ καλά το ρούχο με νερό και πλένουμε κανονικά. Για πιο επίμονους λεκέδες χρησιμοποιούμε γλυκερίνη διαλυμένη σε νερό.

* Μπορούμε να καθαρίσουμε τα πορσελάνινα είδη μπάνιου από τα άλατα, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου. Ψεκάζουμε, αφήνουμε για δύο λεπτά και κατόπιν ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

* Το ψωμί μας θα διατηρηθεί στην ψωμιέρα περισσότερο χωρίς να μουχλιάσει, αν περάσουμε το εσωτερικό της με ένα πανί βουτηγμένο στο ξύδι.

* Για να καθαρίσουμε πιο εύκολα τους πίνακες ζωγραφικής, χρησιμοποιούμε αντί για ξεσκονόπανο ένα μεγάλο πινέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου