5 Συμβουλές για τους Μαύρους Κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι ή τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια, συχνά μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτεροι σε ηλικία, μιας και αυτήν η εικόνα των «κουρασμένων» ματιών, εύκολα προσθέτει χρόνια.


Μάσκα για τους μαύρους κύκλους
Κόψτε παπάγια σε λεπτές φέτες και αφήστε τες πάνω στα βλέφαρα για περίπου 10 λεπτά. Η παπάγια περιέχει φρουτώδη ένζυμα , συντελούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και τη λεύκανση της περιοχής. Συχνότητα, 1 φορά την εβδομάδα.

Κομπρέσες χαμομηλιού
Βράστε το χαμομήλι και αφήστε το να κρυώσει. Κάντε κρύες κομπρέσες με δύο στρογγυλά βαμβάκια.

Ατμόλουτρο με δεντρολίβανο
Βράζετε το δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα και βάλτε από πάνω το κεφάλι σας για 10 λεπτά. Έπειτα κάντε τις κομπρέσες με χαμομήλι.

Κομπρέσες με αγγούρι και πατάτα
 Κόψτε λεπτές φέτες αγγούρι και πατάτα και βάλτε τις επάνω στα μάτια σας για 10λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Κομπρέσες με κρύο νερό
Πάρτε ένα μεταλλικό κουταλάκι, αφήστε το για λίγη ώρα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και μετά τοποθετήστε το στους μαύρους κύκλους για ένα περίπου λεπτό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παγάκια μέσα σε γάζες ή μια λεπτή πετσέτα. 

Παρόλο που οι μαύροι κύκλοι δεν αποτελούν σημάδι κακής υγείας, αν θεωρείτε ότι είναι επίμονοι για τα συνήθη δεδομένα, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, διότι χρόνια παθολογικά νοσήματα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση τοπικά του δέρματος ή τη διαταραχή της κατανομής της μελανίνης.


Διαβάστε ακόμα

- 12 Συμβουλές για να Μειώσετε τις Ρυτίδες

Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- Συμβουλές για μάσκες ματιών

- Έξυπνες συμβουλές για απαλή επιδερμίδα

- Φροντίδα για Σκασμένα Χέρια

- 7 Έξυπνες Συμβουλές Ομορφιάς





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου