8 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ

Διατροφή
Φρούτα
Έπειτα από κάθε γεύμα φάε μία μπανάνα. Μπορεί να έχει αρκετές θερμίδες (65 kcal τα 100 γραμμάρια), μας δίνει όμως 520 mg ποτάσιο, ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο που εμποδίζει την παρουσία του νατρίου στον οργανισμό μας, το σημαντικότερο ίσως παράγοντα της κατακράτησης υγρών. Μπορείς να την τρως σκέτη ή με γιαούρτι, γάλα, δημητριακά ή φρουτοσαλάτα.

Νερό
Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και μειώνει τα πρηξίματα τις περιόδου. Αν η ποσότητα σου φαίνεται υπερβολική, βάλε ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο σου και πίνε το γουλιά γουλιά. Θα δεις ότι σύντομα θα σου γίνει συνήθεια.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι πολύτιμη για την υγεία της επιδερμίδας και του οργανισμού μας, καθώς συνεργεί στο αδυνάτισμα, δυναμώνει το ανοσοποιητικό και μειώνει την απορρόφηση του λίπους. Η καθημερινή μας βασική ανάγκη είναι περίπου 60 mg, τα οποία μπορούμε να πάρουμε τρώγοντας 100 γρ. φράουλες (περιέχουν 54 mg), 1 ακτινίδιο (85 mg) ή κόκκινες και κίτρινες πιπεριές (166 mg).

Φυτικές ίνες
Για να αποκτήσεις κοιλιά πλάκα, είναι απαραίτητη η καλή λειτουργία του εντέρου. Μπορείς να το πετύχεις καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το έντερο να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Αλάτι
Περιόρισέ το στο μίνιμουμ. Πέντε γραμμάρια την ημέρα είναι αρκετά - είτε το προσθέτεις εσύ είτε υπάρχει ήδη στις τροφές. Προσπάθησε να μην ξεπερνάς αυτή τη δοσολογία, για να μην ενισχύεις την κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια τα πρηξίματα. Για να μην υπερβάλλεις στην ποσότητα, να θυμάσαι ότι ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει 2,5 γρ. και ότι πρέπει να αποφεύγεις τα σνακ με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, όπως τα αλμυρά τυριά, τα κράκερ και τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς.

Ψυχολογικά τρικ
Φόρεσε κάτι στενό: το να βλέπεις τη σιλουέτα σου θα σε παροτρύνει να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι. Μόλις δεις ότι η κοιλιά σου έχει αρχίσει να πέφτει, τόνισέ την φορώντας ζώνες. Άλλη μια πρακτική συμβουλή: Ενώ κάνεις τις ασκήσεις, μέτρησέ τες από το ένα ως το οκτώ και από το οκτώ ως το ένα. Για κάποιο παράξενο λόγο, θα σου φαίνονται όλο και λιγότερο δύσκολες.

Συχνές αναπνοές
Ένα από τα πιο συχνά λάθη κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε φυσικής δραστηριότητας είναι το ότι δεν αναπνέουμε σωστά. Συμβαίνει χωρίς να το συνειδητοποιούμε, γιατί επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε σωστά τις ασκήσεις και ξεχνάμε να εισπνέουμε και να εκπνέουμε ρυθμικά. Στην πραγματικότητα, όμως, το οξυγόνο είναι το καύσιμο των μυών. Μαθαίνοντας να αναπνέουμε σωστά, κάθε προσπάθεια αρχίζει να φαίνεται λιγότερο κουραστική.




Extra tip
Για να αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς, πρέπει να ξεκινήσεις από τη σωστή στάση του σώματός σου. Απόφυγε το καμπούριασμα όταν περπατάς και όταν κάθεσαι. Κόλλησε την πλάτη σου στο πίσω μέρος της καρέκλας, ώστε να μένει ίσια, και κράτησε σφιχτούς τους κοιλιακούς. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά με τον καιρό θα σου γίνει συνήθεια.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου