ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

* Αν τρίψουμε τα δερμάτινα γάντια μας με ψίχα ψωμιού, θα καθαρίσουν και θα αποκτήσουν λάμψη.

* Για το πλύσιμο των μάλλινων και ευαίσθητων ρούχων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν " 2 σε 1". Η μαλακτική κρέμα που περιέχει θα φροντίσει απαλά τα ρούχα μας.

* Για να βγάλουμε τσίχλα που κόλλησε στο χαλί, βάζουμε πάνω παγάκια και την ξεκολλάμε με ένα μυτερό μαχαίρι. Μετά τρίβουμε το χαλί με βούρτσα για να επανέλθει το τέλος.

* Για να διαπιστώσουμε αν τα αυγά είναι φρέσκα, γεμίζουμε ένα μπωλ με κρύο νερό και βάζουμε μέσα τα αυγά. Όσα αυγά βυθιστούν, είναι φρέσκα. Όσα επιπλέουν δεν είναι.

* Για να υπολογίσουμε σωστά τις μερίδες των γλυκών που θα χρειαστούμε, αν έχουμε γιορτή ή τραπέζι, πρέπει να ξέρουμε ότι: 500 γρ. παγωτού δίνουν 6 μερίδες, 600 γρ. ζελέ δίνουν 6 μερίδες, μία τούρτα παγωτό του κιλού δίνει 12 μερίδες και ένα κέικ του κιλού 24 φέτες.

* Μπορούμε να διατηρήσουμε για πολλούς μήνες ξύσμα πορτοκαλιού, αν το φυλάξουμε μέσα σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά προσθέτοντας ζάχαρη ή κονιάκ.

* Όσοι έχουν προβλήματα τριχοφυΐας, πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους. Τροφές πλούσιες σε ζωικά λίπη και πρωτεΐνες επιβαρύνουν το πρόβλημα.

* Μπορούμε να φυλάξουμε τα κεφτεδάκια μας στην κατάψυξη, χρησιμοποιώντας τις πλαστικές θήκες των αυγών, αφού τις πλύνουμε σχολαστικά.

* Όταν κάνουμε δίαιτα πρέπει να πίνουμε πολύ χυμό πορτοκαλιού.

* Τα ταλαιπωρημένα πατώματα της κουζίνας και του μπάνιου θα καθαρίσουν και θα λάμψουν αν στο νερό σφουγγαρίσματος διαλύσουμε λίγη αμμωνία.

* Για να αφαιρέσουμε τα κεριά από τα κηροπήγια, χωρίς να προκαλέσουμε ζημιές, τα βουτάμε για λίγη ώρα σε λεκάνη με καυτό νερό.

* Για να απομακρύνουμε άσχημες μυρωδιές από το σφουγγαράκι της κουζίνας, το βάζουμε σε διάλυμα από νερό χονδρό αλάτι και σόδα.

* Αν λεκιάσει το λευκό λινό τραπεζομάντηλο με κόκκινο κρασί, το αντίδοτο είναι το λευκό κρασί. Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο λεκέ λίγο λευκό κρασί, και το τρίβουμε.

* Για να μην μαυρίζουν γρήγορα τα ασημένια μαχαιροπίρουνα, βάζουμε μέσα στο κουτί ή στο συρτάρι που τα φυλάμε λίγη καμφορά.

* Τα σκόρδα μας θα διατηρηθούν πολύ αν τα φυλάξουμε σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά στο ψυγείο. Επίσης μπορούμε να καθαρίσουμε τα σκόρδα και να βάλουμε τις σκελίδες μέσα σε βάζο που κλείνει ερμητικά με λάδι.

* Αν πεταχτεί λάδι από το τηγάνι και μας κάψει, βάζουμε αμέσως πάνω στο κάψιμο κομμένη πατάτα, ή ντομάτα.. Θα ανακουφιστούμε αμέσως.

* Ένα αναμμένο κερί, απομακρύνει την μυρωδιά του κομμένου κρεμμυδιού.

* Για να κρατήσουμε τις μπότες μας όρθιες, τοποθετούμε στην καθεμία από δύο περιοδικά τυλιγμένα σε ρολό.

* Για να δούμε αν η μαγιά μπύρας που έχουμε είναι ενεργή, ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι σε νερό που βράζει. Αν αφρίσει είναι εντάξει.

* Για να διατηρηθούν τα ασπρόρουχά μας καλλίτερα, πριν τα φορέσουμε, τα βάζουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ σε νερό όπου έχουμε διαλύσει χονδρό αλάτι.

* Εάν τα χρώματα των χαλιών μας έχουν χάσει τη ζωντάνια τους, τα περνάμε με βούρτσα βουτηγμένη σε ξύδι ή σε μίγμα νερού και αμμωνίας.

* Αν τρίβουμε τα δόντια μας με σόδα και νερό θα γίνουν πιο άσπρα.

* Για να αφαιρέσουμε εύκολα ετικέτες από βάζα ή χαλκομανίες από πλακάκια, βρέχουμε καλά με λευκό ξύδι. Αφήνουμε να μουλιάσουν καλά και κατόπιν ξεκολλάμε.

* Για να βγάλουμε εύκολα την φλούδα από τα καρύδια, τα βυθίζουμε για αρκετή ώρα σε ζεστό γάλα.

* Για να βγάλουμε εύκολα λεκέδες από κερί σε ύφασμα, βάζουμε κάτω από το λεκέ ένα κομμάτι από χαρτοσακούλα ή εφημερίδα διπλή, ένα κομμάτι χαρτοσακούλα πάνω από το λεκέ και σιδερώνουμε. Αν το χαρτί λαδώσει το αλλάζουμε, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

* Για να γυαλίσουμε παλιά ασημένια κοσμήματα, τα τρίβουμε με ψίχα ψωμιού ή με σόδα.

* Ενα καλό λευκαντικό για τα ασπρόρουχά μας είναι μία λεκάνη με βραστό και φετάκια λεμονιού.

* Αν στα πλακάκια μας υπάρχουν ίχνη κόλας από αυτοκόλλητες κρεμάστρες, ζεσταίνουμε το μέρος με το πιστολάκι των μαλλιών και μετά τρίβω με καθαρό οινόπνευμα.


Διαβάστε ακόμα 


Χρόνια Nόσος και το Σεξ

 FENG SHUI για το Σπίτι σας
Συμβουλές για το Σπίτι

Αλλεργίες και καλλυντικά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πως να φτιάξετε άρωμα απο Vodka


Πώς να φτιάξετε γιαούρτι στο σπίτι σας

Πώς να Φροντίσετε τα Μαλλιά σας

Πως να Φροντίστε τα Μεταξωτά σας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου